Sunday, February 15, 2009

Berita sedih

Tghari semlm aku dpt call ..kat hp tulis private no..aku beri salam..dia balas..pastu aku tanya 'sape ni'...'sy nik'...nik???...aku cuma ada sorg kwn nama bermula dgn Nik...Nik Kartini Bt Mohammed...org kelantan tp made in johor..dia ni kejap tenggelam kejap timbul..pernah lost contact dekat 5-6 tahun gak lps dia dan aku berenti kerja kat MMF SHPG & FWDG dulu..Pernah satu ketika..dia call aku ..ntah dr mana dia dpt no.hp aku ni..aku pun x tau..tp sekurang-kurangnye dia berusaha gak nak cari aku bukan mcm aku ..yg cuma ingat aje tp x usaha nk call..opss...aku pernah tanya abg zaman no.tepon family nik kat mersing tp xde jawapan pun..

Citer dia smlm amatlah mendukacitakan ...aku tanya dia sihat tak?jawab dia..'sy tgh buat kimoterapi sekarang'..haaa...terkezzutt lagi aku!..ye laa klu dah sebut perkataan "kimo" tu tentulah berkait rapat dgn kanser.Dia kene kanser paru2..dah teruk gak..punca dpt detect bila dia keguguran akibat molar pregnancy.Tak sangka pulak aku gini pulak nasib dia..kesian..baru nak mengecap bahagia tp dugaan lain pula yg melanda..Masih Ingat kali pertama aku lihat dia..pd pandangan mata aku..dia cantik persis SHASHA ELIT..mmg sebijik laa muka dia..pastu jumpa kali ke 2 dia dh kawen..ms tu badan dia besau sbb br lps bersalin..dia minta kerja kat MMF dan dapat jd kerani akaun..teringat masa dia berusaha utk kembali slim..and she did it!..dia kerja x lama ..2 thn aje sbb ex hubby dia ajak blk kg..sian dia..ayah dia berharap dia g amik test utk masuk maktab tp ex-hubby dia x izinkan..ni laa nasib kawen dgn org sengal x de otak..ada bini cerdik tp jeles tahap cipan..(aku pulak yg emo..)..untuk kawanku Nik Kartini ..semoga cepat sembuh..Insyallah klu ada kesempatan ke pasir gudang ..aku akan cari dia...

Lepas selesai borak dgn dia..aku call ex boss aku...cpt tol aku menyebarkan berita ni tp klu aku x bgtau nnt lg aku rasa bersalah klu ape2 terjd kat Nik..aku citer kat Kak Aida yg Nik skrg sdg bertarung nyawa melawan kanser..harap2 Kak Aida yg dekat dgn Nik dpt g jenguk dia..Pastu bercerita ttg kwn2 lama & tersebut nama sorg kwn..Aku kenal org ni sbb dia dulu selalu hntr housemate aku balik kerja..lagipun dulu aku selalu deal dgn dia klu nak booking kontena..x sangka lps berkwn sekian lama.. derang pula berkahwin..Alhamdulillah .


Blk dr Mesra Mall ..aku dpt call dr Kak Aida..dia kata kwn aku tu dh xde..huhuhu....ye laa yg sakit org lain..yg g dulu org yg x di sangka-sangka....semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman.Al Fatihah buat En.Hasan ...Buat Kak Mas..semoga tabah menghadapi liku2 kehidupan ini..

Ok...penerbit MHI tu dah reply email aku..x sangka aku dia nak reply email aku ni..hehehe..ape pun syukur Alhamdulilah..korang boleh tgk link ni ekk..aku nak kumpul duit dulu nak beli cd ni..

http://www.anakbestari.com/

4 comments:

Jamilah said...

kak ct..i take this link..ecehh cakap omputih gituuu..

happiestmummy said...

amik laa..bukan kene bayo pun...hehehe

Lieza said...

thx bb wish kat aku.
aku nak bagi pandangan ckit psl patient yang kene kanser ni.
melalui pengalaman aku yg pya mak sedara dan kwn mengidap kanser. jangka hayat mmg tak lama. kalau boleh, selalu lah bersama dia. at least call.

kodok, tak gi festival lyg2 antarabangsa kat pasir gudang ker? balik la johor. he3 aku sendiri dh lama tak balik kluang. adik aku kata plaza baru dh siap dan beso gaban. aku pon tak tau..jakun btol

happiestmummy said...

aku dh lama x g bkt layang2 tu..klu bawa anak2 g sana tentu derang suka giler..dapat bebas sebebasnyer...last aku g festival layang2 tu 9 thn dulu sblm pindah paka..